Gezonde smoothies

Smoothies maken

Smoothies zijn een prima tussendoortje of geschikt als drank op de warmere dagen. Smoothies worden gemaakt van vers fruit en verse groenten en vermengd met water, melk of yoghurt. Je kunt aan smoothies zo veel mogelijk fruit en groenten toevoegen naar gelang je zelf wil. Zo hoef je ook niet streng te letten op het aantal calorieën dat je aan deze drankjes toevoegt. Je kunt de ingrediënten van smoothies ook afwisselen en zo regelmatig afwisselen tussen de mogelijkheden van de drankjes. Smoothies zijn gemakkelijk te bereiden als je ook een blender tot je beschikking hebt. 

Smoothies als maaltijd

Smoothies zijn niet alleen geschikt als drankje om de dorst te lessen, maar ook als hulp bij bijvoorbeeld het afvallen. Zo kun je een maaltijd vervangen door een smoothie te drinken. Als je aan de smoothie genoeg fruit en andere ingrediënten hebt toegevoegd neem je dus ook het aantal calorieën in dat je per dag of maaltijd nodig hebt. Dankzij het feit dat er in smoothies ook ontzettend veel vezels en mineralen zitten, vul je met dit drankje dus ook je voorraden aan. 

Eindeloos combineren

Met smoothies kun je eindeloos combineren. Zo kun je bijvoorbeeld typisch zomerfruit of winterse groenten gebruiken voor het bereiden van je smoothies. Fruit als mango en banaan kun je daarnaast altijd toevoegen aan je mix. Daarnaast kun je naar eigen inzicht dan ook nog ijs en dergelijke toevoegen zoals jij dat graag zou willen zien.  

Maak zelf de beste smoothies

Je kunt zelf eenvoudig de lekkerste smoothies maken. Gebruik ten eerste altijd vers fruit als je smoothies gaat bereiden. Als je van tevoren het fruit hebt ingevroren, zorgt het ijs ervoor dat je smoothie meer smaak en vitaminen bevat, maar ook een dikkere textuur krijgt na het mixen. Doe als eerste de yoghurt, water of melk in de blender.  

Terug naar overzicht