Gezonde snacks

Gezonde snacks

Tussen je ontbijt, lunch en avondeten door neemt iedereen wel eens iets te snacken. Daar schuilt een probleem, aangezien vaak wordt gekozen voor calorierijke en suikerrijke snacks. Wij hebben enkele gemakkelijke tips op een rijtje gezet waarmee je gezonder kunt snacken!

Granen snacks

Lekker voor op het werk of om eens af te wisselen thuis zijn bijvoorbeeld een plakje ontbijtkoek, een mueslireep, sultana, eierkoek of een krentenbol. Deze zijn allemaal hartig en kunnen gegeten worden zonder boter of ander beleg. Het makkelijke aan deze snacks is dat je bijvoorbeeld een hele ontbijkoek of een doos sultana's kunt kopen en hier langer mee kunt doen. 

Vers fruit

In de supermarkt zijn ook porties vers fruit te koop. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan verse stukjes ananas, banaan, druiven, aardbeien of een meloenmix. Deze zijn vers verpakt en ook nog eens voorzien van een vorkje. Zo kun je bij je koffiepauze of lunch ook nog even wat vers fruit eten. Vers fruit bevat ook nog eens heel veel antioxidanten die je lichaam op ieder moment van de dag wel kan gebruiken. Deze stoffen zijn onmisbaar voor een gezonde voeding en de basis voor een gezonde levensstijl. 

Eten van groente

Ook groenten kunnen makkelijk gegeten worden in snack vorm. Zo zijn plakjes komkommer, kleine tomaatjes, parijse worteltjes of radijsjes ook prima rauw te eten. Deze groenten bevatten dan ook nog eens een hoop vitaminen die je niet binnen zou krijgen als deze groenten gekookt zouden zijn. Groenten kunnen zelfs altijd dienen als tussendoortje. Je kunt er dus werkelijk niet genoeg eten. 

Hartig tussendoortje

Liever trek in iets hartigs? Dan kun je eenvoudig kiezen voor toast met een plakje komkommer, zoute stengels of bouillon met soepstengels. Ook een cracker met magere kaas of rookvlees, een handje vol Japanse mix of mini augurken zijn heel geschikt als gezond tussendoortje.  

Terug naar overzicht