Gezonde & gevarieerde voeding 

Een gezond eetpatroon is pas gebaat als het goed gevarieerd is. Variatie bestaat dan ook uit genoeg brood, aardappelen, rijst of pasta. Hierbij dienen genoeg groente en fruit gegeten te worden, als eveneens melk (of andere melkproducten), vlees en vis. Het aantal liter vocht dat dagelijks ingenomen dient te worden is 1,5. 

Sport en bewegen

Bij een gezonde voeding is het belangrijk dat je genoeg lichaamsbeweging krijgt of misschien zelfs aan sport doet. Bewegen houdt je conditie en ook je concentratievermogen op peil. Dit zijn allebei belangrijke aspecten die je nodig hebt voor een gezonde leefstijl. Door regelmatig te bewegen verhoog je ook je stofwisseling waardoor je dus in staat bent om je gewicht beter onder controle te houden. 

Leefstijl

Bij een gezonde voeding hoort ook een gezonde leefstijl. Deze leefstijl heb je helemaal zelf onder controle. Te denken hierbij valt aan het vermijden van gebruik van schadelijke stoffen zoals alcohol en drugs. Ook roken of meeroken is zeker niet goed voor de gezondheid en moet zo veel mogelijk vermeden worden. Een gezonde leefstijl is bevorderlijk voor de algehele gezondheid en ook de gemoedstoestand.   

Genoeg rust

Een genoeg aantal uur slaap is meer dan goed voor je. Het brengt je lichaam terug naar de ruststand en geeft het de mogelijkheid om zich weer helemaal op te kunnen laden. Genoeg slaap is ook nog eens goed voor het geheugen en voor het algeheel functioneren van het lichaam. Ook genoeg rust na een actieve bezigheid is bevorderlijk voor het algeheel welzijn.