Supplementen

Wat voor soorten supplementen zijn er?

Er zijn verschillende soorten supplementen te vinden. Van proteïne shakes tot mineralen. Elk supplement heeft hierbij weer zijn eigen doel en functie. Zo zijn er supplementen die helpen bij het afvallen, maar zo zijn er ook die je helpen als je juist wilt aankomen.

Creatine

Creatine is een supplement dat je sportprestaties kan verbeteren. Dit supplement zorgt ervoor dat je spieren minder snel verzuren en daardoor kun je langer door trainen. Creatine zorgt ervoor dat je meer krachttoename hebt. Dit wordt gedaan door je spieren sneller van energie te voorzien. Vooral bij mensen die van nature minder creatine in hun lichaam hebben blijkt dit supplement een groot verschil te kunnen maken. Het is in verschillende vormen te vinden, onder andere in poeders en pillen.

Eiwit

Eiwitsupplementen zijn in twee vormen te verkrijgen, namelijk shakes en repen. Beide zijn ze een goede bron van eiwitten die bijdragen aan de groei en onderhoud van de spiermassa. Eiwitshakes komen van dezelfde koeien als die jouw kaas en melk produceren. Deze producten worden gefilterd, verdampt en gedroogd waardoor ze hierna als poeder beschikbaar komen. Door deze te mengen met jouw drinken naar keuze, kun je snel je eiwit op peil houden. Eiwitrepen zijn gemakkelijk en lekkere tussendoortjes die vol zitten met voedingsstoffen en voedingsvezels. Ze bevatten erg weinig suikers en zijn laag in koolhydraten. Protein bars zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, smaken, kwaliteit, voedingswaarden en natuurlijk de prijs. Eiwitten dragen bij aan de groei van de spiermassa. Ook ondersteunen ze het snelle herstel na een intensieve training. Een eiwitreep is de snelle oplossing om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Pre-workout

Een pre-workout booster wordt voor de training genomen. Bij deze pre-workouts staat de werking van cafeïne voorop. Deze booster stimuleert de focus, energie en kracht, zodat jij nét wat langer door kan in de sportschool. In de meeste gevallen staat een intensieve training gelijk aan het behouden of bereiken van jouw doel. Ook zorgen ze voor een betere doorbloeding naar de spieren. Er zijn talloze pre-workouts te vinden. Iedereen reageert anders op een pre-workout booster. Vaak bestaat het supplement uit aminozuren, arginine, snelle koolhydraten oftewel suikers, BCCA, stikstof, cafeine, creatine en tyrosine. Pre-workouts zijn verkrijgbaar in poeders of vloeistof. Pre-workouts hebben een bepaalde inwerktijd, dat verschilt per merk. Je kan er hyper van worden of je voelt een tinteling door je lichaam. Schrik niet, het is volkomen normaal.

Superfood

Superfoods hebben een hoog percentage aan essentiële voedingsstoffen en zijn daardoor goed voor de gezondheid. Voorbeelden van superfoods zijn: Gojibessen, Cacao nibs, hennepzaad en tarwegras. De laatste jaren zijn superfoods een enorme trend geworden in de sportwereld. Door het gebruik van superfoods voorkom je hart- en vaatziekten. Ook helpt het gebruik van superfoods bij het afvallen, depressies en huidveroudering voorkomen of verminderen en je libido wordt verhoogd.

Vitamines

Niet iedereen haalt voldoende vitamines uit zijn of haar dagelijkse voeding. Je kunt mulit-vitamines gebruiken als supplement. Daardoor verbetert je weerstand en je krijgt er meer energie van. Vaak zijn vitamines in pilvorm te verkrijgen.

Terug naar overzicht