Tips voor gezonde voeding

Gezonde voeding tips

Gezonde voeding is ontzettend belangrijk. Toch hebben veel mensen er moeite mee om hun voedingspatroon hoofdzakelijk gezond en gevarieerd te houden. We hebben daarom enkele gemakkelijk toe te passen tips op een rijtje gezet waarmee je een goede start maakt!

Sla nooit ontbijt over 

Een gezond eetpatroon begint al vroeg op de dag. Namelijk met het gegeven dat je ontbijt niet overgeslagen mag worden. Na een aantal uur slaap heeft je lichaam geen energie meer om op te nemen en het is dus zeer verstandig je dag te beginnen met een ontbijt. Een ontbijt is zeer bevorderlijk voor de prestaties die je gedurende de dag levert. Daarnaast is een goed ontbijt onmisbaar voor een goede controle over je gewicht. 

Kleurrijke groenten en fruit

In groente en fruit met een kleurtje zijn veel antioxidanten te vinden. Deze stoffen zijn bevorderlijk voor de afvoer van giftstoffen uit het lichaam. Deze antioxidanten kun je voornamelijk terugvinden in frambozen, pruimen, bramen, artisjokken, bosbessen, spinazie, wortels, boerenkool, mango's, amandelen, pinda's, broccoli en kidney bonen. Deze groenten en vruchten zijn ook nog eens bevorderlijk voor je zichtvermogen. 

Water

Het belang van water wordt nog altijd onderschat. Voor het functioneren van het lichaam is het  eigenlijk noodzakelijk dat je genoeg water binnenkrijgt. Met water en ander vocht ga je namelijk een schilferige huid, hoofdpijn en een uitgeput gevoel tegen. Water is vooral erg bevorderlijk voor het afvoeren van gifstoffen en andere afvalstoffen. 

Breng stofwisseling op gang

Je kunt eenvoudig zelf je eigen stofwisseling op gang brengen door meerdere kleine porties per dag te eten. Deze kleine porties kunnen bestaan uit een ontbijt, een gezond tussendoortje, lunch, stuk fruit, gezond tussendoortje en avondmaaltijd. Dankzij deze gezonde tussendoortjes en fruit hou je de stofwisseling op gang en neem je ook nog eens alleen vitaminen en mineralen tot je. 

Terug naar overzicht